Direktlänk till inlägg 10 januari 2012
(2 portioner)
8 skivor rökt lax
2 nävar haricot verts
1 port matvete (kolla på paketet hur matvete och vatten som krävs)
1/2 buljongtärning champinjonsmak
1/2 dl vatten
2 msk olivolja
1 stor vitlöksklyfta
1 1/2 msk balsamvinäger
1 tsk vitvinsvinäger
Lite salt
Lite svartpeppar
Gör så här:
Koka upp vattnet för matvetet och lägg i buljongtärningen, när vattnet kokat upp häller du i matvetet och låter det koka i ca 15 min.
Medens matvetet kokar så rullar du den rökta laxen till 8 laxrullar och lägger på en talrik. Efter det så steker du haricot vertsen i en panna med lite olivolja och 1/2 dl vatten i. När haricot vertsen är halvmjuka är dom färdig, salta och peppra dom lite försiktigt i pannan, lägg dom sen på lite papper.
Häll oljan och vattnet från haricot vertsen i en skål, tillsätt 2 msk olivolja, den pressade vitlöksklyftan, vitvinsvinägern, balsamvinägern och lite salt och rör runt.
När matvetet är klart lägger du hälften av det i mitten på en talrik, och runt/ ovanpå matvetet varvar du lax och haricot verts, så att du har 4 laxrullar per talrik och hälften av haricot vertsen på var talrik.
Häll sen försiktigt på lite av dressingen och sedan är det klart att ätas!
Smaklig måltid!
Jag var ute med Ami & Cassis på en kvällspromenad igår och fick detta kortet på dom som jag tycker blev riktigt lyckat! Ha en fin långfredag! ...
Snyggingarna Casanova och Amishai och resten av Kattmaffian önskar alla Glad Påsk!...
Bra kattlänkar:
Bra djurbutiker på nätet:
Här uppdaterar jag hur det går med skapandet av min trädgård här hemma!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|